Energoprojekt dobio posao vredan 28 miliona dolara

Bez autora
Mar 15 2010

Energoprojektova kompanija iz Gane, EP Gana, dobila je u toj zapadnoafričkoj zemlji novi posao vredan 28 miliona dolara. Ta kompanija će u Akri graditi upravnu zgradu Nacionalne službe za komunikacije Gane. Investitor je Nacionalna služba a rok za realizaciju projekta je dve godine. Gana je jedno od važnih Energoprojektovih stranih tržišta i zaključno sa trećim kvartalom 2009. EP Gana je u toj zemlji imala ugovorene poslove preostale za realizaciju u vrednosti 36,37 miliona evra. Energoprojekt je planom poslovanja za prvo polugodište predvideo ukupan konsolidovani prihod od 93,1 milion evra i konsolidovanu bruto dobit od četiri miliona. U prvom polugođu prošle godine Energoprojekt je ubeležio konsolidovani prihod sistema od 131 milion evra, što je bilo 91 odsto planiranog, dok je konsolidovana bruto dobit bila 5,6 miliona, dva odsto veća od planirane.

Energoprojekt dibio posao vredan 28 miliona dolaraEnergoprojektova kompanija iz Gane, EP Gana, dobila je u toj zapadnoafričkoj zemlji novi posao vredan 28 miliona dolara.

Ta kompanija će u Akri graditi upravnu zgradu Nacionalne službe za komunikacije Gane, objavio je beogradski holding na sajtu Beogradske berze.

Investitor je Nacionalna služba a rok za realizaciju projekta je dve godine.

Gana je jedno od važnih Energoprojektovih stranih tržišta i zaključno sa trećim kvartalom 2009. EP Gana je u toj zemlji imala ugovorene poslove preostale za realizaciju u vrednosti 36,37 miliona evra.

Energoprojekt je planom poslovanja za prvo polugodište predvideo ukupan konsolidovani prihod od 93,1 milion evra i konsolidovanu bruto dobit od četiri miliona, takođe je objavljeno na sajtu Beogradske berze.

U prvom polugođu prošle godine Energoprojekt je ubeležio konsolidovani prihod sistema od 131 milion evra, što je bilo 91 odsto planiranog, dok je konsolidovana bruto dobit bila 5,6 miliona, dva odsto veća od planirane.

Za celu tekuću godinu sistem ta kompanija planira ukupan konsolidovani prihod, u zemlji i inostranstvu, od 225,3 miliona evra, što je na nivou 94 odsto planiranog za 2009. U oblasti energetike, ekologije i vodoprivrede za 2010. je predviđen ukupan konsolidovani prihod od 67 miliona evra, na sektoru građevinarstva, infrastrukture i industrije od 139,1 milion a u poslovanju ostalih društava od sedam miliona.

Za poslovanje matičnog društva Energoprojekt holding planiran je nekonsolidovani prihod od 15,7 miliona evra u 2010, navodi se u izveštaju beogradskog holdinga.

Ukupna konsolidovana bruto dobit sistema Energoprojekt za 2010. godinu planirana je na 7,5 miliona evra, što predstavlja 85 odsto planiranog za prethodnu godinu.

Energoprojekt je poslovni sistem koji radi na sektorima energije, urbanizma i zaštite životne sredine, infrastrukture, industrije, IT, arhitekture, osiguranja i drugim.

Tržišna kapitalizacija holdinga Energoprojekt, prema sadašnjoj ceni od 848 dinara po akciji, premašuje osam milijardi dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik